Das alles ist Deutschland

Dit is in de Körtestraße in Berlijn waar ik voor vakantie was. Ik sta hier met de elpee (voor twee eurootjes bij de trödelboer) Ich wollte wie Orpheus singen van de grote Duitse Liedermacher Reinhard Mey.

Reinhard wie? Via deze link zie je ‘m schitteren in de jaren zestig (dat die vooral in Duitsland roerig waren, zie je aan de moderator met dat leuke brilletje). Aber mal ehrlich .. das is doch ein tolles Lied?

Theo Ploeg hoort als eerste recensent de Duitse invloeden bij Harold K. Voor OOR (leuk inderdaad!) schrijft hij: ‘Konickx bezingt z’n verlangen naar, ja naar wat eigenlijk, met eenvoud en passie. Alsof hij het liefst verdwijnt, onzichtbaar wordt, één wordt met de bossen waar hij graag doorheen dwaalt. Wat dat betreft is er een overeenkomst met het werk van Jochen Distelmeyer, de oud-zanger van de Duitse popband Blumfeld en zelfverklaard romanticus.’

Ploeg hoort iets wat ik niet wist en het is helemaal raak. Ik ben subiet fan geworden! Hiervan bijvoorbeeld:

Lügen, Lügen, Lügen!